Pr-byrån Hill & Knowlton startar webbtidningen Change för kunden T-systems räkning. En anledning är att affärspressen har slutat bevaka it, säger byråns chef Mikael Törnwall, själv värvad från Dagens Industri.

– Det är uppenbart att svensk affärspress har förlorat intresset för it. Dagens Industri skriver hellre om coola app-företag, säger Mikael Törnwall.

Lösningen blev att starta webbtidningen Change för T-systems, som ska belysa hur digitala affärsmodeller och disruptive-teknik förändrar organisationer, företag och marknader.

Tidningen ska löpande bevaka området och hitt läsare bland annat i T-systems kundregister och på Linkedin. Mikael Törnwall ska tillsammans med byråkollegan Fredrik Sieradzki skriva alla artiklar.

– Vi hoppas skapa en större medvetenhet kring T-Systems genom att göra något som inte tidigare har gjorts. Tanken är att visa hur företag och organisationer kan få konkurrensfördelar genom att använda molntjänster, internet of things, big data och digital mobilitet och anda disruptiva teknologier, säger Rasmus Krone, nordisk marknadschef på T-Systems, som omsätter runt 80 miljarder kronor.

Hur ska ni konvertera Change-läsare till kunder?
– Det skulle vara fint att konvertera läsare till kunder, en för många företag i Norden är T-Systems inte ett så känt varumärke som söder om Danmark. Men i fall vi nå igenkänning och vara i alla fall på C-nivå på folks radar, så kommer vi att betraktas som en perfekt match för företag som vill ha externt stöd för sina it-lösningar.

Vilka är de långsiktiga målen med Change?
– Förutom att öka igenkänningen, vill vi ta in relevanta trender till topcheferna, branschexperter och opinionsbildare. Vi vill bjuda på intressanta nyheter, idéer såväl som jordnära råd. Vi vill vara en del av den pågående diskussionen kring branschfrågor och hur digitala affärsmodeller transformerar marknader och branscher i Norden.

Varför låter ni en pr-byrå driva er tidning och inte en contentbyrå?
– Vi ser inte Hill+Knowlton som en renodlad pr-byrå, utan mer som en partner som ska sätta T-Systems på den Nordiska kartan.

Finns det en risk I att driva ett oberoende branded journalism-magasin, skulle det till exempel kunna vara kontraproduktivt om tidningen berättar storys om konkurrenterna?
– Vi ser inte detta som ett komplett oberoende magasin. Vi kommer aldrig att berätta storys om våra konkurrenter, säger Rasmus Krone.