Storbritanniens premiärminister David Cameron har bjudit in flera svenska startups till 10 Downing Street.

Mötena är ett led i Storbritanniens försök att etablera en slagkraftig startup-sektor. Detta berättar Beaconomists systermagasin Veckans Brief.  

 – David Cameron har haft Spotify på besök på 10 Downing street. Deras premiärminister har bett Spotify flytta till London.  England ledde den industriella revolutionen och nu vill de leda den digitala, säger Tyler Crowley, som driver communityn Sthlm Tech.

Erik Engellau-Nilsson, som driver Klarnas kontor i New York, berättar att också Klarna har uppvaktats av 10 Downing street och David Cameron. Flera gånger.

– Vi brukade skoja om att vi hade blivit inbjudna tre gånger innan vi överhuvudtaget träffade någon från Sverige. Vi träffade David Cameron men inte den svenska regeringen en enda gång. Vi träffade aldrig ens ledningen för Moderaterna. Men i London lade de mycket tid på att identifiera techbolagen. De ser dem som en nyckelfaktor till framtidens jobb, säger han till Veckans Brief.