Aller Medias contentbyrå Make Your Mark kommer upp i en omsättning på över 70 miljoner kronor för 2015.

År 2015 är det första helåret för Make Your Mark sedan sammanslagningen med Aller Custom och DG Communication. Konstellationens total omsättning placerar sannolikt Make Your Mark bland de fem största contenbyråerna i landet. Resultatet hamnar på 1,2 miljoner kronor för perioden. Byrån har i dag 34 fast anställda.

Anders Ingårda, vd på Make Your Mark, berättar att den nykonstruerade byrån växer och söker mer folk.

Var ligger tillväxten?
För stunden är det väldigt mycket rörligt för oss, men även native och mycket hantering av företags hemsidor och sociala medier. Samtidigt har vi under förra året landat flera stora tidnings- och magasinsuppdrag för kunder som MQ, BRA, Scorett, Rusta och Gekås.

Hur ser ni på hur branschen utvecklas under 2016?
– Vi ser en bibehållen stark utveckling. Många uppdragsgivare märker att kvalitativt innehåll ger effekt, både för varumärke och försäljning. Men även vi som bransch har blivit bättre på att mäta, följa upp och analysera uppdragen. Det kommer att möjliggöra att contentbyrårna tar en allt större del av marknadskakan.  Samtidigt tillkommer fler kanaler och forum där det ständigt krävs hög kompetens hos oss som byrå, något som talar för de lite större byråerna inom content, berättar Anders Ingårda, och låter segerviss:

– Just 2015 har vi lyckats knipa fler pitchvinster än någonsin tidigare.

Anders Ingårda har också fått ett större nordiskt perspektiv.

– Aller Media äger numera flera stora byråer inom olika marknadsnischer i Norden, som Norges största contentbyrå Redink, den digitala reklambyrån Hyper och danska DG Communications. Det ger oss nordisk tyngd.