En fusion av en svensk mobil content-byrå och ett norskt bloggnätverk ska leda till landets första influerar-byrå. Med Zlatan Ibrahimovic med i erbjudandet.

United Influencers Media Group uppstår när norska United Bloggers med 100 bloggare i nätverket slås samman med Mikz som sedan 2013 levererar digitalt innehåll till mobiltelefoner och bland annat sköter distributionen av Zlatan Unplugged. Bolaget ägs av finansmannen Dan Olofsson, som grundande konsultkoncernen Sigma och Mikz och Kjetil Tveter som grundade fitnesskedjan Elixia och United Bloggers.

Vd för bygget är Linda Palmgren, som har jobbat på SBS Radio samt byråerna PS Communication och SWE. Bolaget ska lanseras i oktober, berättar hon.

– Vi jobba för att föra samman varumärken med profiler och deras målgrupper. Vi vill bygga stolta profiler och trygga kunder.

Är ni ett bloggnätverk?
– Nej, vi jobbar med content marketing och är plattformsoberoende. Våra influerare kan vara stora på Instagram, Snapchat, You Tube och inte bara på bloggar.

Vilka influerare har ni i nätverket idag?
– Den blir officiellt när vi lanserar bolaget, men vi har klart med Foki, Caroline Roxy och Dessie.

Och Zlatan?
– Han går under Mikz-flaggan. Men om någon vill nå ut genom Zlatan Unplugged tar vi kontakten och löser det.

Bolaget har 30 svenska influerare knutna till bolaget vid lansering som tillsammans når en publik på 3 miljoner, enligt Linda Palmgren.

Hur jobbar ni med content marketing?
– Innehållsmarknadsföring i det här sammanhanget är att kunderna deltar i influerarnas värld och kommunicerar med deras följare.

Mikz, försvinner det?
– Nej. 

Hur ser expansionsplanen ut?
– Målet är att starta i Finland och Danmark innan året är slut.

Hur mycket ska byrån omsätta om ett år?
– Det vet vi om ett år.

United Influencers har i dag fyra anställda, förutom Linda Palmgren är det Lauga Oskarsdottir, infulerar-chef, Poppe Linge, content-ansvarig och Karima "Kima" Edell, kommersiell agent.