Från Stampen Local Media hämtar Schibsteds sin nya vd för rabattsajten Let's deal. Fredrik Dobber, som därmed tar över efter grundaren Alexander Hars, tror på goda tider.

Hur ser marknaden rabattföretag ut just nu?
– Det är en växande marknad som domineras av två aktörer varav Let's deal är störst och Groupon är nummer två, säger Fredrik Dobber.

Vilken marknadsandel i Sverige siktar ni på?
– Vår ambition är att få marknaden att växa och ta så stor del av den som möjligt. Vi har inte satt en siffra utan vill vara så stora som det bara går. 

Rabattföretag var ju enormt hett för 2-3 år sedan med aktörer som Microsoft och Facebook igång. Men många projekt har fått skrotats. Vad är det som gör att Let's Deal fungerar
– Let's deal är den enda satsningen där ett drivet grundarteam och entreprenörer med fullt fokus har gått ihop med ett starkt mediabolag (Schibsted). Den kombinationen har gjort Let's deal till vinnare på marknaden. 

Vilka är era främsta konkurrenter?
– Groupon är den enda större aktör som driver en generella dealsajt likt vår. 

Hur ska ni marknadsföra er framöver?
Självklart digitalt, men även i andra kanaler. Vi investerar där vi hittar lönsamhet.

Vilka användarupplevelser kommer att behövas framöver, tror du?
– Att det fortsatt ska vara kul att handla på Let's deal. Den ingrediensen är och har alltid varit viktig för oss och våra kunder. Relevanta deals och erbjudanden är också en viktig faktor.

Vilka kommande skiften ser du på marknaden för rabattföretag?
– Vi går just nu igenom ett skifte där mer och mer av affären flyttas till mobilen. Det gör att du kan skapa möjligheter kring geografi och tajming på ett helt annat sätt än via en dator, där ligger vi i framkant, säger Fredrik Dobber.

MER OM LET'S DEAL
Let's deal grundades av Alexander Hars och Lars Karlsson 2010. Företaget låg på en omsättning 129 miljoner kronor under 2014, en ökning på 45 procent. Rörelse resultatet ökade med 2,5 gånger till 39 miljoner kronor. Bolaget hade 55 anställda, en siffra som väntas öka till över 100 medarbetare i Sverige och Norge.