För två veckor sedan startades Sats Elixias nya nordiska digitala kampanj BuddyChallenge med syfte att på ett underhållande och humoristiskt sätt utmana och engagera både befintliga och nya medlemmar på träningscenter. Bakom kampanjen står contentbyråerna Spoon och OhMy.

Kampanjen innefattar sex utmaningar inom olika träningsformer, däribland löpning, yoga och dans, där Sats personal utformat ett träningsprogram för både befintliga och potentiella medlemmar att klara av respektive utmaning. Utöver detta får icke-medlemmar också tillgång till ett av Sats Elixias träningscenter under en begränsad period.  Tanken är att få personer att anta och sprida utmaningarna och att aktiviteten ska konvertera till nya medlemmar. De primära kanalerna är köpt spridning på Facebook och marknadsföring via Sats egna kanaler

– Förhoppningen är att det ska vara kul att utmana någon, eller att själv bli utmanad, även om man kanske aldrig kommer göra den där yogaposen. Eller att man verkligen vill komma i gång och träna och det här är en perfekt anledning att göra det, förklarar Martin Matiesen, kundansvarig på Spoon.

Genom att man kan utmana vem som helst skapas en form av organisk räckvidd, som utgör en central mekanik i kampanjstrategin, menar Martin Matiesen.

– Med BuddyChallenge ville vi skapa möjligheten för Sats Elixia att nå fler människor genom själva konceptet, där användarna blir budbärare, säger Martin Matiesen.

Kampanjen kommer att pågå i ytterligare någon vecka.