Med anledning av internationella kvinnodagen kör CMS-leverantören Episerver kampanjen Digital Ninety-Nines.

Kampanjen är tänkt att via kvinnors arbete inom it, digital marknadsföring och teknik och är uppkallad efter den internationella organisationen för kvinnliga piloter, The Ninety-Nines.

Kampanjen bygger på bygger på intervjuer med kvinnor på bland annat Microsoft, IBM, Electrolux, Provasi Capital och Episerver. Intervjuerna presenteras som en serie podcasts på episerver.com/digital99s.

Först ut är Heather Hanson, global chef för marknadsföringsteknologi på Electrolux. Hon följs av en Laura Hood, marknadschef för IBM Marketing Cloud.

Jenny Westerberg, marknadschef på Episerver i Sverige, var hemma och var sjuk på kvinnodagen. I ett mejl berättar hon om vad företaget hoppas uppnå med kampanjen.

”Vi hoppas att inspirera och berätta om framgångsrika kvinnor. Det är viktigt för både kvinnor och män att se kvinnliga förebilder, det ökar möjligheten med jämställdhet på ledande positioner. Och så vill vi inspirera kvinnor att ta plats och visa att det är kul att arbeta inom och med teknik”, skriver hon.

Jenny Westerberg berättar också att det är första gången Episerver genomnför kampanjen.