Google och techcentret Epicenter, har inlett ett partnerskap som tar nätverket Google for Entrepreneurs till Stockholm.

Via Google for Entrepreneurs ska startups och utvecklare i Stockholm erbjudas mentorsprogram och demodagar, globala utbytesprogram och utbildningar. I mentorsprogrammet ska företagare och serieentreprenörer få individuell coaching, kunskaper och kontakter. Google och Epicenter ska även bygga ut den fysiska kontorsytan.

Google for Entrepreneurs Tech Hub Network Passport Programs ska ge medlemmarna i programmet tillgång till ett 20-tal Google-ledda hubbar över hela världen.

”Vi ser fram emot att stärka Stockholms tech-scen ytterligare och att arbeta med alla möjliga typer av samhällsbyggare över olika plattformar. Vi har erfarenhet från att ha byggt över 30 företag och vi ser att man får allra störst effekt när företag i ett tidigt skede får stöd i form av mentorer och coaching. Man kan undvika fällor som andra redan gått i, hitta passformen gentemot marknaden och skulptera idén i olika riktningar”, säger Mahesh Kumar, ansvarig för entreprenörskapsprogrammet och innovationslabbet på Epicenter i en kommentar.