Contentbyrån Sitrus sjösätter en affärsenhet för insight (kundinsikter) och siktar på miljonintäkter.

Chef för enheten är Dan Lindgren, som får titeln Head of Insight. Han kommer tidigare från ett jobb som digital strateg och affärsutvecklare på Citat.

– Vi ser mycket av att våra kunder får allt mer svårt att arbeta med övergripande insikter som leder till konkreta handlingar med den extremt ökande mängden data som finns från alla olika kontaktytor och fragmenterade plattformar. Dessutom ser vi ökade krav på kunddrivna förbättringar och mer relevanta kpier (nyckelindikatorer). Vi har sett det i flera år men det börjar numera bli en hygienfaktor och då har vi ett något erbjudande.

En del av arbetet kommer även innefatta att hjälpa kunderna med implementering och insikt runt content-plattformar som Percolate, Newscred, Contently och Adobe Marketing Cloud.

– De är one stop shop-plattformar för marknadsföring som våra kunder behöver hjälp med att använda på ett bra sätt och där analys och beteendesegmentering spelar en stor roll, säger Dan Lindgren och fortsätter:

– Jag tror själv mycket på styrkan i att kunna kombinera online-data med kvalitativa offline-undersökningar för att få tillräckligt bra insikter. Syftet med denna satsning är att kunna göra både bättre och smartare content. Vi ser ett stort behov både internt och externt av att få ihop dessa delar så att vi kan ta bättre beslut samt validera och mäta allt vi gör. Oavsett om det gäller strategier eller renodlad produktion.

Vilka är affärsmålen?
– Vi är inte helt klara med de konkreta affärsmålen ännu men siktar på en omsättning runt 5-10 miljoner nästa år.