VECKANS AFFÄRER. Båda it-konsultföretagen Amazing Society och HiQ får mer volym i orderböckerna.

MER FRISKIS & SWETTIS FÖR THE AMAZING SOCIETY
Efter drygt ett år som digital byrå får The Amazing Society utökat förtroende som ny huvudbyrå för Friskis & Svettis. Från och med våren 2016 tar byrån över ansvaret för organisationens gemensamma marknadskommunikation. Huvuduppdraget är att stärka varumärket i befintliga och nya målgrupper och att hjälpa organisationen att rekrytera nya medlemmar.

HiQ BLIR PARTNER TILL MÖLNLYCKE HEALTH
HiQ ha erövrat uppdraget att leverera utveckling och förvaltning av webb och mobil, internt och externt för Mölnlycke Health Care. Affären innebär att HiQ blir utvecklings- och förvaltningspartner under tre år med option på ytterligare två.

HYPER ISLAND LEVERERAR UTBILDNING TILL ALLER
Under oktober levererar Hyper Island en skräddarsydd utbildning för Aller medias 550 anställda. I affären ingår också ett praktikprogram för Hyper Islands studenter. Några av skolans studenter ska arbeta med projekt som valts ut av Aller.

SCHIBSTED LANSERAR DIGITAL HÄLSA
Mediekoncernen Schibsted lanserar varumärket Wellobe inom det nya affärsområdet digital health. Där ska Schibsted utveckla tjänster inom områden som inre hälsa, stress, träning och kost. Först ut är coachningstjänsten Wellobe Coach. Schibsted tar utgångspunkt i Viktklubb som koncernen drivit sedan 2003.

DATASIFT FÅR SVENSK KUND
Undersökningsföretaget Twintip Insights ingår partnerskap med Datasift som ska leverera aggregerad och anonymiserad data från Facebook. Twintip hjälpa sina kunder med smarta insikter baserade på Facebooks användare.

KLICKMONSTER TACKAR FÖR SIG
Projektet Klickmonster tackar för sig.  Ägaren Daniel Bacelj startar i stället den engelskspråkiga nyhetssajten Smashdig.com. Den ska bevaka den svenska digitala mediebranschen. Redaktör för den nya tjänsten blir Adam Jönsson. Han har "ett starkt digitalt DNA", enligt Daniel Bacelj.