Med en tung värvning från Inuse, trappar digitalbyrån Valtech upp expansionen i Göteborg.

Under 2015 började Valtech i det tysta att bygga företagets närvaro i Göteborg. Sedan tidigare har Valtech rekryterat bland flera Magnus Thorsell UX-strateg, från reklambyrån Valentin & Bhyr. Senast har byrån värvat Malena Holmberg, från UX-byrån Inuse, som kontorschef i Göteborg.

– Vi gör en uttalad satsning och är nu sju personer. Vi har ett tvärfunktionellt team på plats med kompetenser inom både back- och frontend, UX och visuell design, säger hon.

Arbetet med lokala kunder är i full gång.

– Vi jobbar med olika typer av uppdrag och hjälper företag med sina digitala utmaningar. Vi arbetar med strategi, design och utveckling inom både mobillösningar, e-handel, intranät och webbprojekt.

Hur tänkte du kring bytet från Inuse till Valtech?
– Valtech har alltid funnits på min radar och jag vill inte missa denna spännande resan. Inuse är en byrå inom UX och design medan Valtech är en fullservice-digitalbyrå. Just helheten har tilltalat mig. Det har saknats en digital byrå med både tekniskt djup, innovationshöjd och starkt UX-fokus på Göteborgsmarknaden. Där fyller Valtech en viktig position. Vi arbetar ofta som en långsiktig digital partner till våra kunder och agerar rådgivare under deras digitala resa.

Vilka av konkurrenterna har anledning att bli oroliga?
– Helt enkelt de andra digitala byråerna. Vi konkurrerar med samma som Stockholm. Allt från managementbolag som har digitala byråer till reklambyråer och it-konsulter. Vi rör oss alla i samma digitala värld.

Riktar ni er till vissa branscher?
– Inte direkt. Valtech väldigt breda. Vi tittar främst på vilken digital utmaning kunden står inför. Vi jobbar med klassiska stora webbprojekt, men kan också hjälpa mindre bolag som behöver digitaliseras för att överleva eller produktbolag i gränslandet mellan det fysiska och digitala som behöver hjälp med service-design eller innovation, säger Malena Holmberg och utvecklar:

– Vi kan till exempel vara en digital innovationspartner till företag som behöver speeda upp sin utveckling och snabbare komma ut på marknaden för att testa nya tjänster.

Hur ser planen ut för Göteborg?
– Planen är att vi ska växa med rätt kunder där vi kan vara en digital partner och med rätt personal. Det är viktigast.

Dina tre prioriteringar för resten av året?
– Viktigast är att etablera Valtech på Göteborgsmarknaden. Det gör vi genom att träffa många nya kunder, delta på konferenser, event och hålla egna seminarier där vi bjuder på kunskap inom teknik- och design och bjuder in våra kunder att berätta om sina digitala resor. 

– Fokus är även rekrytering, vi letar just nu efter både en UX-designer och en affärsutvecklare.