Två tidigare chefer för IDG startar contentbyrå med pr-byrån JMW och mediebyrån Scream. Byrån ska konkurrera med affärstänk och utvärderingar.

Byrån ska heta The Content Family och ägas av de fyra parterna.  Vd för bolaget är Christer Björkin, som senast var anställd som vd för it-förlaget IDG. Där startade han byrån Content & Marketing Services som år 2013 omsatte 5,0 miljoner kronor under ledning av Christofer Björkvall, som också han har slutat på IDG och är med som grundare till The Content Family. Med i bygget är även mediebyrån Scream.

– Content Family ska fokusera mer på mätbara resultat och en högre grad av affärsförståelse, säger Christer Björkin och påpekar att han och Christofer Björkvall har "långerfarenhet av publicistisk verksamhet och leads-skapande verksamheter i hela våra liv".

Han vill inte gå in i detalj på hur insatserna i content marketing ska utvärderas av byrån.

– Ny teknik skapar nya möjligheter att mäta och då kan man som kund ställa högre krav och få det man betalar för. Vi har funderat mycket kring sådana saker. Jag får återkomma till det.

Vilka kunder ska ni jobba med?
– Jag skulle säga att vi kommer att jobba med företag om är mitt uppe i digitaliseringsprocessen. Vi har ingen branschinriktning, säger Christer Björkin, och påpekar att det inte handlar om att starta en konkurrent till IDGs content-erbjudande.

Finns kund?
– Det finns flera kunder vi pratar med.

Finns det någon likande byrå som ni sneglar på?
– Nej det tycker jag inte.

Ni startar tillsammans med en pr-byrå, JMW och mediebyrå Scream?
– Vi är en fristående byrå, men vi vet att det som händer just nu på kommunikationsmarknaden är att gränserna suddas ut mellan pr, annons, redaktionellt innehåll och sälj. Det gör att vi har bra möjligheter att lyckas med den här konstellationen. Sedan är allihopa väldigt trevliga också.

Hur bedömer du att content-marknaden utvecklas?
– Vi tror starkt på området.

Vilken typ av content ska ni göra?
– Allt. Det är helt beroende på vad kundens mål är och om det är en kampanj eller löpande innehåll.

Varför heter ni Content Family?
– Vi se det som vår familj bestående av våra kunder, vår personal och vårt nätverk, vi vil ha en familjär atmosfär och vara lojala med dem vi jobbar med., säger Christer Björkin.