Everysport Media Group bildar en digital sportmediejätte som ska ge Expressen sportsidor och Aftonbladets Sportbladet en match om annonspengarna.

Everysport Media Group bildas genom en fusion av Traveas Sports Media och bolagen Sportsverige, Everysport och Newsme.

Traveas är sedan tidigare noterat på aktietorget.  Affären kommer till genom en riktad nyemission på runt 37 miljoner aktier till ägarna av Menmo /Popa som i sin tur ägde de ingående bolagen. De nuvarande aktieägarna på säljsidan får därigenom 50 procent av aktierna i det nya bolaget.

Everysport Media Group får tre separata affärsområden: Sportmedia, Golf, Mediaservice & Teknik och får 35 anställda.

Vd för bolaget är Traveas tidigare grundare och vd Gustaf Karling.

– Vi bedömer att den konsoliderade omsättningen kommer att landa på 55 miljoner kronor med en marginal före skatt på 7-10 procent till år 2016, berättar han.

Affärsidén handlar i först hand om att sälja annonser.

– Vi driver ett flera redaktionella sportmedier främst inom tennis, fotboll, ishockey, golf och racing och stärker nu vårt erbjudande mot annonsörerna. VI har även ett medieservicebolag som levererar sportresultat och sportinformation till andra.

Vad har ni för mål?
– Det är viktigt att komma ut på banan och utmana Sportbladet och Expressen som är de stora giganterna. Genom att vi nu kommer upp i en gemensam storlek på 2 miljoner unika besökare per vecka på våra sajter, blir vi ett alternativ till Aftonbladet, som är störst, för annonsörerna. Strategin är att bli störst på sport och vi ser det inte som orimligt att titta utanför Sveriges gränser.

Hur ska ni göra föra att nå målet?
– Vi har trafiken på våra sajter. Då gäller det att exploatera den med smarta annonspaket. Sedan fyller vi på med ännu mer trafik för att bli större.

Förvärv?
 – Det kan det absolut bli tal om.

Innebandymagazinet?
– Inget vi har tittat på än så länge.

Har ni webbyrå?
– Vi jobbar med lite olika partners men ingen specifik.