Konsument-appen Wrapp inleder ett omfattande samarbete med Nordea. 

Samarbetet innebär att Nordeas 2 miljoner kunder erbjuds att koppla sina kort till Wrapp, och på så vis få tillgång till riktade erbjudanden från alla anslutna företag. Förra veckan fick Nordeas 9 000 anställda möjligheten att koppla sina kort till Wrapps app. 10 procent kopplade in sina kort första dagen. Tanken är att Wrapp ska vara igång skarpt till juhandeln.

– Vi håller på att testa och har fått väldigt bra feedback, säger Wrapps vd Aage Reerslev.

Inledningsvis gäller samarbetet Sverige, men på sikt även hela Norden. Hur många Nordea-användare AageAage Reerslev räknar med är han inte helt tydlig med.

– Vi har ambitionen att 150 000 ska länka sina kort till oss de första tre månaderna. Då har vi ett fantastiskt stort community av användare som får ett rejält impact på försäljningen, oavsett varumärke.

Sedan tidigare jobbar Wrapp med Entercard, som används av Swedbank. Men Aage Reerslev utesluter inte samarbeten även med de andra bankerna.

– Vi har ingen exklusivitet med någon bank. Det är fritt fram.

Aage Reerslev tror att bankerna behöver vitalisera sina erbjudanden och kommer att intressera sig för Wrapp som en tjänst som driver in kunder till bankerna. Wrapp erbjuder även bankerna vinstdelning från försäljningen.

– Vi har ambitionen att kicka tillbaka en ansenlig summa till bankerna.

Nästa "bank" som kliver på är Klarna, som sedan tidigare har investerat i Wrapp och nu går in med ytterligare runt 8 miljoner kronor.

En utmaning för Wrapp är att hitta ett attraktivt utbud av varumärken och erbjudanden i hela landet.

– Vi är en marknadsplats och måste hitta ett inventory (utbud), som gör så att det blir spännande för användarna överallt. Förra veckan hade vi till exempel ett gäng nere i Göteborg.

Bland varumärkena som har anslutit sig finns Max, G-star, H&M, Claes Ohlson, City Gross, Granit, Lindex, Statoil, Nobis och Monki.

– Vi har ungefär 100 varumärken när vi går live.

Wrapp tar inte ut en anslutningsavgift för varumärken som vill ansluta sig till appen???. De betalar i stället en ersättning till Wrapp som baseras på försäljningsresultat. Just nu ligger ersättningen på 1 procent?

Användarna ska lockas med två grundfunktioner.

– När du drar kortet ska det plinga till direkt för användarna. Betalar användaren på en restaurang kan det exempelvis komma ett erbjudanden om taxi eller bio.

– I det andra användarcaset ska användaren ut och handla och undrar vad som finns här och nu.

Tanken är att användarna bygger sina egna shoppingprofiler och får erbjudanden baserat på sin köphistorik. Det innebär att alla transaktioner användaren gör med sitt kort registreras och lagras. Utifrån olika användarbeteenden kan varumärken utforma och rikta erbjudanden.

Har ni testat på fokusgrupper?
– Både och. Ibland är det väldigt svårt för fokusgrupper att tala om vad de vill ha om de inte vet vad de kan få. Var sjätte vecka kör vi med ett antal dedikerade personer med olika kompetenser utanför vår organisation.

Det kan ju vara känsligt att skicka ut riktade erbjudanden till användarnas mobiler?
– Vi utgår från att Wrapp är användarcentrerat och till nytta för användaren. Vi kommer alltid att sätta användaren i första rummet. De måste känna att de har kontroll och att appen jobbar för deras bästa.

Hur relaterar ni till rabattsajter som Let´s deal och Groupon?
– Det är en annan marknad. Det bygger på att företag ska ge minst 50 procent i rabatt och det har landat i en del specifika saker som fisk-peeling. Sedan vill Lets´s Deal och Groupon ha 25 procent och företaget betalar alltså 75 procent för att vara med. Det är inte alla som klarar det, framförallt inte varumärken som inte bara vill jobba med pris som parameter. Vi har en mer friendly approach och försöker hitta nivåer som passar och andra erbjudanden. H&Ms butiksöppning i Mall of Scandinavia kan var lika viktig för våra användare som att få rabatt.  Vi ser oss inte som en rabattapp utan som en app som kopplar ihop konsumenter och varumärken.

Wrapps stora test kommer under julhandeln. Aage Reerslev räknar med Wrapp få till en bruttoförsäljning på i alla falla tvåsiffriga miljonbelopp.

– Det kommer vi garantera att snurra. Vi har tillräckligt många varumärken för kunna skapa ett utbud på julmarknaden.