I förra utgåvan, nummer 28, berättade vi hur en handfull tunga utvecklare gjorde för att hålla sig uppdaterade. Det var allt möjligt, I name it: slack, irl-snack, nätverk som IXDA och SDN, Google I/O i San Fransisco, kanaler som Stratechery och Benedict Evans.

Artikeln blev en av de mest lästa i förra utgåvan. Jag kan förstå det. För hur håller man koll så att man är cool på nästa möte? Egentligen går det ju inte, att hålla koll. Det händer för mycket inom digitaliseringen och på allt för många ställen.

Jag vet att vi borde ha koll på det mesta, men jag måste erkänna att vi inte riktigt har det. Vi vet till exempel inte vilka Valtechs fem senaste rekryteringar är, vi vet inte varför Expressen inte lanserar en ny sajt per månad som var utlovat, vi vet inte hur Apples IOS påverkar backend-systemen egentligen och det måste erkännas, vilken beacon-teknik som har övertaget eller vem som är bäst på Internet of things på Ericsson är också luckor som vi tänker fylla de närmaste dagarna.

Hur ska man då hålla koll?

Jag vet svaret. Det måste vara att läsa Beaconomist. Det ska i alla fall bli så när vi har byggt oss lite starkare, gärna mer med er hjälp. Så om ni vet något vi borde veta eller om vi ska ta det över en fika på stan (irl) så låt mig veta:

Rolf van den Brink, ansvarig utgivare