Den digitala mediebyrån Viva Media Group har blivit utsedda av Google för att leda det europeiska utbildningsprogrammet Agency Titans.

Google har startat utbildningsprogrammet Agency Titans för att höja nivån på leveransen hos företagets byråpartners i Europa. I dag håller sökjätten en kick-off i Prag för att lansera projektet.

– Syftet är att höja kunskapsnivån och optimera den digitala marknadsföringen. Agency Titans riktar sig till länder som ligger efter i den digitala utvecklingen, det rör särskilt Öst- och Sydeuropa, säger Magnus Hasselteg, vd för Viva Media Group.

Han och kollegan Arash Gilan och fyra andra konsulter från digitala byråer, som Google bedömt som ledande i Europa, har utnämnts till "Google Agency Coaches”. De ska agera handledare för byråerna som medverkar i programmet, totalt 65 byråer från 13 olika länder, främst i Östeuropa. Byråerna får coachning och utbildning inom områden som organisation, affärsutveckling, ledarskap och försäljning.

– Vi visste inte ens vad det här var när de ringde från Google Sofia i Bulgarien och frågade om vi ville vara med. Efter att ha ringt upp det svenska Googlekontoret och kollat upp vad som gällde, tackade vi ja. Vi är glada och stolta.

Hur kommer det att gå till rent praktiskt?
– Alla coacher har fått ett särskilt ämnesområde som de ska ansvara för. Handledningen sker digitalt vi Google Hangout. Det kommer säkert bli 1 eller 2 fysiska träffar också. Om programmet faller väl ut är det tänkt att Google ska utveckla konceptet och föra det vidare till andra delar av världen.

Har ni coacher fått direktiv om vad ni ska säga?
– Nej, vi får prata från hjärtat. Anledningen till att vi blivit utvalda är att vi talat på andra internationella event.

Vad får ni betalt?
– Det här är inget uppdrag som vi gör för pengarna. Den digitala marknaden växer av naturen med 30 procent varje år. Och kanske dubbelt så mycket i de här länderna. Det är en spännande utveckling att få vara en del av.