För andra året i rad delar Handelshögskolan i Stockholm ut i stipendiet Female Economist of the Year i samarbete med musiktjänsten Spotify. I år gick det till Anna Lundin som tar sin masterexamen i Marketing and Media Management till sommaren.

Stipendiet har delats ut i totalt 15 år för att lyfta framtidens kvinnliga ledare. Spotify är huvudsponsor och värdföretag för stipendiet i år. Anna Lundin, får därmed en skräddarsydd roll på företaget. Hon kommer att jobba nära de båda grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon.

– Det betyder väldigt mycket för mig personligen eftersom det kommer att ge en bra skjuts i karriären men också med anledning av vad stipendiet står för. Jag är glad att vara en representant för Female Economist of the Year och ett ansikte utåt för Handelshögskolan, säger Anna Lundin.

Vad hoppas du att få vara med om på Spotify?
– Jag hoppas på att träffa många nya människor och att jag får ta eget ansvar. Jag vill gärna försättas i situationer som jag inte blivit utsatt för innan. Vilket jag säker blir eftersom jag aldrig jobbat på ett tech-företag, eller suttit i ledningen på Spotify.

Du har läst Marketing and media management, hur utmärker sig den utbildningen?
– Vi har haft mycket företag som kommit och föreläst utifrån. Utbildningen varierar därför från år till år beroende på vilka företag som ligger i tiden. Modemärket Dagmar och Ash Pournouri, Aviciiss manager, är några av de som föreläst för oss. Utbildningen har gett möjlighet att träffa mycket nya människor och gett både en bra analytiskt och praktiskt förmåga.