Berghs School of Communication arrangerar sin slututställning 21-23 maj. Konceptet för eventet heter The Goosebump Factor. Ett samlingsnamn för elevernas hårresande produktion och en illustration av en trendspaning i kommunikationsbranschen.

Likt föregående år ställer Berghs eleverna ut sina examensarbeten i skolans lokaler på Sveavägen. Studenterna har tagit fram kommunikationslösningar på olika utmaningar som antagits av fristående organisationer och företag. Konceptet The Goosebump Factor har tagits fram för att illustrera trenden av känslodriven kommunikation i branschen.  

– Berghs studentbyrå fick uppdraget att konceptualisera känslodriven kommunikation eftersom det var något som vi sett premierats under årets stora reklamtävlingar. Alla projekten följer samma tema. Vi har funderat mycket över vad som gör reklam till kultur och får oss att minnas och känna något, säger Felix Karlsson, presskontakt på Berghs.

Det är totalt 18 kommunikationsprojekt som ställs ut. De företag som har velat ta hjälp av skolan har jobbat ihop med en av Berghs studenter under tre månader. Systembolaget och insamlingsstiftelsen Min stora dag är några av företagen som samarbetat med Berghs i år. Utställningen består av resultaten av dessa projekt samt 20 formprojekt gjorda av de som gått linjen Grafisk form.

Vad skiljer utställningen från tidigare år?
– Framförallt så har vi dödat montern. Tidigare har det varit mer som en mässa med olika bås och lite sponsgodis. I år kommer det att bli mer som ett muséum, inga väggar som hindrar människor att se igenom rummet. Allt kommer att kännas mer överskådligt. Det håller redan på att byggas här för fullt.

Vad har ni för strategi för att marknadsföra utställningen?
– Vi har marknadsfört eventet genom skolans egna kanaler; sajten, Facebook, Instagram och en pod med Resumé. Sedan jobbar vi mycket med att få olika medier om att uppmärksamma enskilda projekt som ställs ut.

Felix Karlsson säger att målet är att få 4 000 besökare till utställningen. Inträdet är helt gratis.

Vilken är er främsta målgrupp?
– Vi har flera målgrupper i år. Delvis så vänder vi oss till dem som jobbar med kommunikation. Men vi vill också bredda intresset för skolan och därför riktar vi oss mot gymnasieklasser och liknande. Potentiella studenter.

Kan ni avslöja något?
– Det kommer att bli fantastiskt, så mycket kan jag säga. Det blir både kul och vackert. Salong Betong kommer och tatuerar de som vill. Det är nämligen en grupp som har jobbat med växlingskontoret X-change. Projektet handlar om att rätta till resetabbar, där av tatuerarna.