Efter knappt ett år droppar Readly sin globala marknadschef.

Readly, som lanserar en digital tidningstjänst världen över, avskaffar sin globala marknadschef. Det innebär Mats Rönne letar efter nya utmaningar. Mats Rönne hann inte ens med ett år jobbet förrän positionen försvann.

It-bolaget Tieto har inrättat en tjänst som global kommunikationschef och gett uppdraget till Kia Haring. Hon var tidigare marknadschef på företaget och har 20 års erfarenhet inom internationell marknadsföring och kommunikation. Kia Harling kommer fortsatt att vara ställföreträdande marknadschef på Tieto tills företaget hittat en ersättare.

Nice Entertainment Group, ett helägt dotterbolag till MTG har utsett Tesso Akander till ny vd för Strix. Hon har i dag arbetat som tillförordnad vd sedan Henry Stenlund lämnade företaget i februari.

Aftonbladets webbredaktör Martin Schori har rekryterats som nyhetschef på KIT.

Christel Tholse Willers blir ny vd för Utbildningsradion, UR. Christel har tidigare jobbat som projektledare, produktionsledare och chef för SVT i Malmö. Hon ersätter Erik Fichtelius.

Contentbyrån Åkesson & Curry är utan vd. Andreas Dahlin meddelade i förra veckan att han valt att gå vidare, processen att hitta en efterträdare har inletts.

Jimmie Näslund, tidigare chefredaktör för Allehanda Media blir vd på Sörmlands media.
De senaste sju åren har han varit chefredaktör för Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland.

Karolina Skoglund är har blivit nyhetschef på Metro efter att jobbar som reporter på tidningen i 1,5 år.

Madelaine Levy har utnämnts till litteraturredaktör på Svenska Dagbladet. Hon har arbetat som kulturskribent för bland annat SvD, Bonniers litterära magasin, Expressen, Aftonbladet och Fokus. Närmast kommer hon från magasinet Bon, där hon tidigare var chefredaktör och de senaste åren varit verksam som "editor at large" med både London och Stockholm som bas.

Hallpressen har inrättat den nya tjänsten digital redaktionschef och gett Anna-Karin Thorstensson jobbet. Hon har tidigare redaktionschef på Corren i Linköping.

Startupsajten Breakit reportrarna Sara Lindh och Sanna Wolf-Watz. Sara kommer närmast från Expressen. Sanna Wolf Watz har kommer från Helsingbors Dagblad och Aftonbladet.